Accessoires

Accessoires      

De accessoires groep bestaat uit producten die niet standaard op je scooter of brommer worden gemonteerd als je deze nieuw koopt. Door het aanschaffen van accessoires wordt je rijcomfort verbeterd, het voertuig beter beschermd en verfraaid.

Accessoires per merk

In deze groep vind je alle accessoires per merk. Door het merk en model te selecteren krijg je een overzicht van de beschikbare accessoires. Ook kan je gebruik maken van ons handige voertuigfilter. Door het merk, model en type in te vullen wordt de hele website gefilterd voor jouw voertuig.

In deze groep vind je onder andere beenkleden, stuursloten, windschermen en topkoffers. Naast de originele accessoires bieden we ook alternatieve merken aan. Deze passen ook op jouw voertuig en zijn een voordeliger alternatief ten opzichte van de originele merken.

Bagage

De ruimte in je scooter om iets mee te nemen is vaak vrij beperkt.  Mocht je toch extra spullen willen meenemen is een bagagedrager of een topkoffer een goede oplossing. De bagagedragers van Vespa kunnen eenvoudig gemonteerd worden op jouw Vespa.

Mocht je meer spullen willen meenemen die niet op je bagagedrager passen is een topkoffer een goede oplossing. Deze koffers worden gemonteerd op een topkofferplaat en zijn in verschillende maten leverbaar. Bij de topkoffer wordt er aangegeven of de plaat wordt meegeleverd.  De inhoud van de topkoffer varieert tussen de 28 liter en 50 liter.

Bescherming

In de groep bescherming vind je alles voor de bescherming van de scooter en de bestuurder. De beenkleden Tucano Urbano zijn ideaal wanneer het kouder wordt. De beenkleden worden gemakkelijk op de scooter gemonteerd en beschermen de bestuurder tegen regen en wind. Mocht het beenkleed niet gebruikt worden, kan deze op je scooter blijven zitten. De beenkleden worden vaak samen gebruikt met stuurmoffen. Deze worden gemonteerd op het stuur en houden de handen van de bestuurder warm en droog.

De sier- en valbeugels verfraaien niet alleen het uiterlijk van je scooter maar dienen ook ter bescherming. Mocht je scooter omwaaien door de wind beschermen de beugels de kappen van jouw voertuig. De beschermhoezen zorgen ervoor dat jouw voertuig beschermd wordt tegen stof en regen. Zo blijft deze optimaal en kan je er langer van genieten.

Beveiliging

De beveiliging van je scooter gaat verder dan alleen gebruik te maken van het stuurslot. Met een goed kettingslot beveilig je de scooter nog beter en zet je deze met het achterwiel vast aan een paal of hek. Dit slot neemt wel wat ruimte in beslag in je buddy, dus is een schijfremslot een ruimtebesparender alternatief. Dit slot wordt aan de voorkant door de schijfrem bevestigd. Met een reminderkabel aan het stuur word je herinnerd dat je schijfremslot nog bevestigd zit.

Een stuurslot wordt gemonteerd aan de onderkant van het zadel. Met een beugel wordt deze aan het stuur bevestigd. Als het slot niet wordt gebruikt is deze mooi weggewerkt onder het zadel.

Uitrusting

Een helm is de belangrijkste uitrusting op een scooter. Omdat je hoofd beschermd moet worden is het belangrijk dat je de juiste maat helm draagt. Op onze website vind je een overzicht hoe je de maat van je helm kunt bepalen.

Op een scooter wordt vaak een Jet-helm gedragen. Deze helm is ook wel bekend als de pot-helm. Er zit geen kinstuk op zodat je meer vrijheid hebt op de scooter. De helm is voorzien van een buiten vizier en bij sommige helmen zit er ook een ingebouwd zonnevizier in. Dit zonnevizier is handig op zomerse dagen om te gebruiken als zonnebril.

Naast Jet-helmen vind je ook systeem helmen. Deze helmen kunnen zowel open als dicht worden gedragen. Op de rustige landwegen draag je het kinstuk open en zodra je de snelweg opgaat klap je de helm dicht. Deze helmen zijn vaak voorzien van een ingebouwd zonnevizier.

Behalve dat een goede uitrusting comfortabel moet voelen ben je ook een stuk beter beschermd op de weg. Een goede scooterjas met protectie beschermt je tijdens een eventuele valpartij. De protectie vind je op de schouders, ellebogen en in de rug. De jassen zijn ook voorzien van een warmtevoering en houden je droog tijdens een regenbui.

Voor de allerkleinste passagiers vind je hier kinderzitjes voor achter op de scooter. Vanaf 3 jaar kunnen ze achterop in dit kinderzitje. Vanaf de leeftijd van 8 jaar mogen ze zonder zitje achterop.

Voor de bestuurders die langere ritten willen afleggen verkopen wij GPS-houders en smartphonehouders. Door deze houders vast te maken aan je spiegel kun je gemakkelijk op je telefoon kijken tijdens het rijden. Ideaal als je een navigatie app aan hebt staan op je smartphone.

De schoenbeschermers zijn bedoeld voor de bestuurders op een schakelbrommer/motor. Door het schakelen slijt je schoen wat sneller en met deze beschermers kun je dit tegengaan.

Om wat meer op te vallen in het donker is het aan te raden om een veiligheidsvest te dragen. Dit vest wordt over de jas heen gedragen en is voorzien van fluorescerend materiaal. Ook zitten er nog extra reflecterende strepen op voor nog meer zichtbaarheid.