Koeling

Filteren
Filteren
Filteren voor voertuigmodel:

Verschillende elementen van het koelsysteem.

Er zijn verschillende koelsystemen op een scooter, bromfiets, maxiscooter of motor. Vind eenvoudig de juiste onderdelen voor je koelsysteem op onze website door je voertuig te selecteren via ons voertuigfilter, waar je het merk, model, jaar en type voertuig kunt specificeren. Nadat de pagina is gefilterd, worden alleen de onderdelen van het koelsysteem voorgesteld die voor jou relevant zijn.

De radiateur voor vloeistofgekoelde motoren.

Heeft je scooter een motor met een vloeistofkoelsysteem? Dan heb je een goed werkende radiateur nodig. De radiateur koelt je motor zodat deze niet oververhit raakt. De radiatoren die wij aanbieden zijn van Polini, Malossi MHR,TNT en Novascoot, deze bieden ook koelventilatoren aan. De voorgestelde radiatoren kunnen onder andere worden geïnstalleerd op Piaggio Zip, NRG en Peugeot Speedfight. De prijzen voor de verschillende radiatoren kunnen variëren afhankelijk van het merk. 

Een koelsysteem, de waterpomp.

Als je bijvoorbeeld een Yamaha Aerox of een Gilera Runner bezit, dan heeft deze een waterpomp. De waterpomp is een koelsysteem dat nodig is bij watergekoelde motoren. EasyParts verkoopt diverse waterpomprevisiesets van Top Performances, RMS of Buzzetti. Je vindt bij ons waterpompsets voor bijvoorbeeld AM6-motoren die worden gebruikt op diverse schakelbrommers. RMS levert onder andere waterpompsets voor onder meer Suzuki, Piaggio en Derbi. Daarnaast verkopen wij ook losse onderdelen als pakkingen en keerringen voor je waterpomp.

Vliegwieldeksels, radiateurdoppen en cilinderkoelkappen maken deel uit van het koelsysteem.

Een scooter of bromfiets met een luchtgekoelde motor heeft onderdelen nodig die de motor van zoveel mogelijk koele lucht voorzien. Een vliegwieldeksel beschermt de ontsteking met koelvin van je scooter. Luchtgekoelde motoren zitten bijvoorbeeld op Yamaha Bw's scooters, MBK Booster en andere motoren die je kunt herkennen aan de koelribben op de cilinder en cilinderkop. Wij bieden o.a. vliegwieldeksels en cilinderkoelkappen voor de horizontale AC Minarelli-motor  aan. Al deze koelsystemen voorkomen dat de motor oververhit raakt.