Motordelen

Filteren
Filteren

Motordelen

Deze groep bestaat uit alle onderdelen die te maken hebben met de motor van je scooter of brommer.  Omdat er heel veel onderdelen voor diverse merken en types in deze groepen staan, kan je het beste het voertuigfilter bovenaan de pagina instellen op het merk, type en model van jouw voertuig. Naast de originele onderdelen worden ook de alternatieve onderdelen getoond. Dit is een voordelig alternatief ten opzichte van originele motordelen.

Carterdelen

Vind hier diverse carterpakkingen en complete carterhelften. Zet je carterdeksel vast met onze carterbouten en sluit de carter af met een van deze carterdoppen. Gebruik ons handige voertuigfilter om erachter te komen wat er op jouw voertuig past.

Cilinders & Cilinderdelen

Zoals de meeste motordelen heeft ook de cilinder niet het eeuwige leven. Dit hangt er onder andere vanaf hoeveel kilometer je hebt gereden. Mocht het gebeuren dat het vermogen van je scooter achteruitgaat of je wilt het juist verhogen bieden wij complete cilinders aan met alle toebehoren.

Koeling

Het is bij een motor erg belangrijk dat deze niet te warm wordt. In de groep koeling vind je onderdelen en vloeistoffen die dit voorkomen. Zo zorgen de koelvinnen voor een betere doorstroming van de lucht en houdt de thermostaat de temperatuur in de gaten.

De koelvloeistof zorgt voor een uitstekende bescherming van metalen die in de moderne motoren en koelsystemen voorkomen. Deze vloeistof biedt een goede weerstand tegen schuimvorming en bescherming tegen aluminium en magnesium.

Krukassen

Een van de belangrijkste onderdelen van het motorblok is de krukas. Door de krukas komt het hele motorblok in beweging. De krukas kun je op twee manieren in beweging krijgen, namelijk door gebruik te maken van een startmotor of door middel van de kickstart. Door veel kilometers te rijden zal er ook veel slijtage optreden. Het vervangen van een krukas kost veel tijd. Omdat het hele motorblok uit elkaar dient te worden gehaald, is dit een klus voor de ervaren sleutelaar.

Lagers

Een lager bevordert de rotatie en doet wrijving afnemen. Als er geen lager gebruikt zou worden zou een as veel stroever draaien en snel slijten. In een scooter of brommer wordt er op verschillende plekken gebruik gemaakt van een lager. Je vindt ze onder andere bij de krukas (krukaslagers), op het stuur (balhoofdlagers) en wielen (wiellagers).

Oliegerelateerde delen

In deze groep vind je alles wat te maken heeft met de olie van jouw voertuig. Vind hier een vervangend oliefilter of gebruik een oliebeker om gemakkelijk je olie bij te vullen. Ook vind je hier 2-en 4-Takt motorolie. Pak voor de zekerheid de oude fles olie erbij om zeker te weten dat je de juiste olie bestelt. Mocht je twijfelen, maak dan gebruik van ons voertuigfilter.  

Pakkingen

Een pakking zorgt dat twee metalen onderdelen worden afgedicht. Door een pakking kan er geen vloeistof of gaslekkage plaatsvinden. Doordat metaal tegen metaal niet genoeg afdicht maak je gebruik van een pakking. Hierdoor sluit het naadloos op elkaar aan. Pakkingen komen op diverse plekken voor in de brommer of scooter. Bijvoorbeeld tussen het motorblok en de transmissiedeksel of tussen het motorblok en de cilinder. Wij raden het af om een pakking meer dan 1 keer te gebruiken. Omdat tijdens het loshalen de pakking kan beschadigen kan er alsnog vloeistof lekken als deze wordt hergebruikt. Een nieuwe pakking is de beste oplossing.

Startdelen

Deze groep bestaat uit alle onderdelen rondom de kickstart. Vind hier de juiste maat kickstart tandwielen en bestel hier de juiste startkoppeling voor jouw voertuig. Let er bij het bestellen van de onderdelen op dat deze goed passen op jouw voertuig. Maak gebruik van ons blauwe filter boven aan de pagina om het juiste product te bestellen.

Transmissiedelen

Op zoek naar de juiste maat tandwiel? Of een nieuwe versnellingsbak voor je scooter? Deze groep bestaat uit de belangrijkste transmissie onderdelen voor je scooter of brommer. 

Uitlaten

Op de website van EasyParts staan er diverse merken uitlaten. Een van de bekendste merken is AKRAPOVIČ. Dit Sloveense merk staat bekend om zijn hoogwaardige uitlaatsystemen voor scooters en motoren. Naast AKRAPOVIČ vind je hier uitlaten van Arrow, Giannelli, Leovince, Malossi,Scorpion en Yasuni. Mocht de uitlaat die je gekozen hebt niet op voorraad zijn, vind je op de pagina ook alternatieve artikelen. Er wordt dan duidelijk aangegeven of deze ook op jouw voertuig past.

Variateur-delen

De variateur rollen zijn gewichten die in de variateur zitten. Door een ronddraaiende beweging willen deze rollen zich naar buiten verplaatsen. Hierdoor duwen ze de V-Snaar naar buiten. Hierbij moet het gewicht van deze rollen dus precies goed zijn. Bij het aanschaffen van deze rollen moet je zowel op het gewicht als de afmetingen letten. Mochten je rollen te licht zijn, moet de krukas sneller draaien waardoor de motor dus te veel toeren maakt. Bij te zware rollen hoeft de krukas minder moeite te doen en zal de motor minder toeren maken. Het gevolg is een lagere topsnelheid en minder trekkracht.